Semarakkan Cuti Panjang Korang Dengan 10 Senarai Idea Bernas Ini – Paling Best Nombor 7, 8 , 9 & 10!

1186
- Iklan -

Pasti ramai di antara kita yang menikmati cuti panjang sejak cuti Hari pekerja pada Rabu lalu. Asyik kerja je 24 jam, cuti sakan la sekali sekala. Fuhh! Pada mereka yang merancang awal “cuti ekstra” ini, sudah tentu tercari-cari aktiviti sesuai untuk dilakukan. Meh kami kongsikan beberapa aktiviti untuk korang, pasti seronok dan teruja!

 

  • Deko & Tata Rias Rumah

Rumah jarang sangat berkemas? Kesuntukan masa untuk berkemas? Haaa...Apa kata “cuti ekstra” kali ini korang cuba mendeko dan berkemas? Kemas semua barang dan hiaslah rumah mengikut cita rasa serta idea menarik masing-masing. Saja nak kongsi, susun atur yang sesuai boleh membuatkan rumah korang tampak lebih luas.

 

  • Feeling Baca Novel Tepi Jendela

Kalau korang jenis minat membaca, apa kata ‘cuti ekstra’ ni korang cuba habiskan novel-novel yang tertangguh atau masih terperap berbungkus. Membaca novel ketika cuti panjang sememangnya aktiviti yang terbaik! Lebih-lebih lagi kalau baca sambil duduk tepi jendela dengan aliran angin yang sepoi-sepoi bahasa. Pehhh, dramatik gitew.

 

  • Luang Masa Dengan Tersayang

Dek kesibukan urusan kerja, kita sering tak ada masa untuk lepak dan bersosial dengan keluarga serta kawan-kawan. Asyik kerja, kerja, kerja! Jadi inilah masanya untuk korang meluangkan waktu bersama mereka. Tak rugi pun. Pada masa sama boleh bertanya khabar. Tak gitu?

 

  • Tonton Perlawanan Bola Sepak Di Iflix

Cuti panjang melepet kat rumah je? Apa kata korang semarakkan lagi cuti “ekstra” korang tu dengan menonton perlawanan bola sepak di iFlix. Oh ya! Hakak nak pesan ni. Makanan ringan jangan lupa, sedap buat kunyah-kunyah sambil menonton, ekeke!

 

  • Food HuntingMakanan Best-Best

Korang yang suka buat food hunting tu, inilah adalah masa yang paling sesuai untuk korang memburu dan penuhkan perut dengan makanan yang sedap-sedap. Tak kisahlah dengan siapa pun – kawan-kawan atau mungkin kekasih? Banyak port menarik yang korang boleh serbu! So, let’s go~

 

  • Movie Marathon

Untuk korang yang lebih suka relaks dan kaki Movie Marathon, apa kata cuti panjang ni korang buat satu sesi movie marahon? Selain menghilangkan boring, korang pun boleh refresh semua cerita kegemaran.

 

  • Buat Party Ringkas Di Rumah

Haa yang ni pun okay. Simple simple jer tau! Ajak kawan-kawan datang lepak rumah untuk makan malam ke. Kan best tuuu…Boleh berselfie buat kenangan- kenangan. Haa, bab bab selfie ni korang serahkan pada siri HUAWEI Nova 4.

Best guna siri HUAWEI Nova 4 – kamera telefon ni masa berselfie memang tip top! Korang boleh je selfie kat mana-mana walau dalam tempat gelap sekalipun. Lepas tu, korang juga boleh tetapkan video kegemaran sebagai nada dering menerusi fungsi video ringtone – Hanya siri HUAWEI Nova 4 sahaja yang memiliki fungsi ini!

 

  • Tangkap Gambar Menarik

Seterusnya, keluarlah tangkap gambar yang menarik! Apa? Tak begitu mahir menggunakan DSLR? Chill! Dengan hanya menggunakan siri HUAWEI Nova 4 ditambah dengan sedikit kemahiran, hasil gambar korang confirm gempak seakan professional!

Teknologi yang terbina pada lensa telefon ini mempu menawarkan gambar yang terbaik bagi setiap pengembaraan korang! Percayalah~ Oh ya! HUAWEI juga tidak lokek kongsi teknik dan tips photograpy! CUBA KLIK PAUTAN INI!

  • Self Reward

Apa kata cuti ‘ekstra’ kali ini, korang reward diri sendiri? Bershopping lah! Kalau korang nak tahu, korang boleh dapatkan hadiah bernilai hingga RM1,000 apabila membeli siri HUAWEI Nova 4 (Nova 4/Nova 4e). Wah bestnya, dahla seronok shopping, dapat ganjaran lagi. Jadi tunggu apa lagi? Hello, semua dah gaji kan? Heheā€¦

 

  • Hidup Sihat Dengan Bersukan

Korang tak tahu apa lagi nak buat? Oleh itu, bersukanlah. Selain daripada berseronok, korang juga boleh keluarkan peluh. Apa? Korang mencari peneman yang bagus ketika bersenam? Korang relax je…HUAWEI kan ada! Lagi best, kalau korang beli siri HUAWEI Nova 4 (Nova 4/Nova 4e). Siap dapat percuma HUAWEI Band 3 lagi. Memang berbaloi-baloi!

Bagi yang berminat, siri HUAWEI Nova 4 kini boleh didapati didapati menerusi semua HUAWEI Experience Store, HUAWEI Online Store dan pengedar sah di seluruh Malaysia. Harga yang ditawarkan adalah seperti berikut :

MODEL

HARGA

HUAWEI NOVA 4

RM1,899

HUAWEI NOVA 4e

RM1,199