6 Sebab Kenapa Siri vivo V20 Power Bak Hang Sampai Buat Korang Jadi Center Of Attention Gittew!!! Nombor 5 Paling OP!!!!

369

Vivo baru sahaja melancarkan peranti terbaharunya yang dikenali sebagai siri vivo V20 dan pastinya peranti ini mempamerkan prestasi yang sangat menakjubkan!!!! Tapi korang tahu tak kenapa Kamera vivo V20 ini power sangat sampai korang sendiri bakal jadi Center Of Attention?? Gittew!!! Jom Baca!!!

Design Memang Cun Melecun!!

First time korang nampak jer peranti siri vivo V20 ini mata korang dah terpaku dah melihat keunikkan rekaan yang sangat premium.  Dengan berat hanyalah 171g dan ketebalannya adalah 7.38mm pasti sangat selesa untuk anda pegang.

Keunikkan peranti ini hadir pada material panel belakang apabila ia hadir dengan AG Matte Glass yang memberikan sentuhan kemewahan dan juga keselesaan ketika memegangnya. Bukan itu sahaja tau!! Ia juga sukar untuk calar. Fuh!!!

Susunan kamera yang unik yang berada di dalam kotak segi empat di bahagian bucu sebelah kiri pasti membuatkan ia tampak lebih kemas. Apa yang lagi penting, kameranya tidak terlalu tebal sehingga membuatkan telefon ini tidak stabil ketika ia diletak di permukaan yang rata.

Keunikkan warna yang dipaparkan juga membuatkan pemerhati meleleh air liur saat melihat peranti ini. 2 varian warna yang hadir adalah Midnight Jazz dan Sunset Melody pasti membuatkan kawan-kawan korang dok sibuk melekat dengan korang untuk tengok dengan lebih dekat keunikkan rekaan peranti ini!!!

Ramai Tergoda Sebab Kamera Selfie Memang Cun

Korang bayangkan setiap kalai kalau korang upload gambar-gambar selfie korang yang cunz pasti ada yang bertanya Kau guna kamera apa?? Lama-lama makin ramai la yang stalk gambar korang di media sosial gittew dan nak keluar dengan korang sebab nak selfie sekali. Itulah yang best mengenai siri vivo V20 ini apabila ia hadir dengan 44MP Eye Autofocus!!!

Kamera hadapan yang ultra HD membuatkan ia mampu merakam segala perincian yang diinginkan bagi menghasilkan gambar yang menakjubkan!! Menariknya, kamera hadapan ini hadir dengan AF yang boleh memfokuskan dari 15cm. Jadi imej pasti sangat jelas!!

Lagi syiok apabila kamera hadapan ini juga dihadirkan dengan Portrait Stability Steadiface Selfie Video yang mana anda boleh melakukan rakaman menggunakan kamera hadapan dengan sangat stabil dan jelas. Fuh syiok laa kalau buat video selfie ramai-ramai dengan kawan-kawan korang!!!

Bukan itu jer, ia juga hadir dengan rakaman video 4K tau!! Perghh!! Memang dah level lain bila kamera depan pon dan boleh rakam 4K ini!! Boleh buat vlog dengan teman-teman korang!! Lagi syiok sebab boleh buat slow mo guna kamera depan tau guys!!!

Softlight Super Night Selfie!!!

Satu lagi perkara yang menarik adalah peranti siri vivo V20 ini hadir dengan Softlight Super Night Selfie yang sangat baik khususnya ketika korang merakam gambar dalam situasi low light. Mesti best sebab korang boleh merakam momen-momen indah ketika korang hang out dengan kawan-kawan korang walaupun ketika waktu malam.

Softight Super Night Selfie ini memberikan warna yang sangat baik pada imej dan tona warna kulit subjek yang tampak lebih natural. Kalau dilihat dari hasil imej, ia persis menggunakan lampu studio.

Tak adalah korang kena kecam lagi sebab setiap kali keluar malam dan ambil gambar jer mesti gelap dan tak cantik. Guna jer siri vivo V20 ini, masalah korang settle!! Jadi lagi famous adalah sebab ramai kawan-kawan mintak selfie sekali dengan korang!! Heheh.

Kamera Utama 64MP Pasti Terliur Kalau Tengok!!!!

Nak sangkal apa lagi kalau sudah terbukti kamera siri vivo V20 ini sangat kebabom hebatnya!!! Hadir dengan kamera utama 64MP pasti membuatkan imej yang dirakam sangat cantik dan jelas serta warna yang terhasil sangat vibrant!!! Tidak kira sama ada anda zoom ketika menggunakan kamera ini, ia masih memaparkan perincian yang sangat baik.

Yang best lagi mengenai peranti ini adalah ia hadir dengan wide angle sehingga 120 darjah yang sangat luas. Korang dan tak perlu nak berada pada jarak yang jauh ketika merakam imej kawan korang kerana ia mampu merakam perncian dan imej yang lebih banyak berbanding kamera lain. Gambar masih lagi jelas dan perincian masih lagi jelas tau!!

Bukan itu jer tau, lagi syiok sebab ia hadir dengan Super Night Mode yang membolehkan korang merakam imej malam atau dalam situasi low light dengan sangat baik.

Nak buat vlog atau merakam momen indah anda pun sudah tiada masalah sebab kalau nak tahu, peranti ini hadir dengan Motion Autofocus yang membolehkan anda merakam imej yang bergerak sambil ia memberi fokus kepada subjek secara automatik tau!!! Subjek rakaman korang tidak akan nampak kabur kerana ia sentiasa memfokuskan kepada subjek anda. Makin ramai laa yang suka melihat video rakaman korang dan makin famous la nanti!

Ada lagi sesuatu yang menarik apabila ia hadir dengan Smart zoom yang membolehkan rakaman anda tampak menarik. Jadi anda akan menjadi pusat tumpuan mereka yang menontong rakaman anda!!

Nak lagi menjadi tumpuan? Anda boleh menjadikan latar belakang rakaman anda hitam dan putih sementara subjek iaitu anda penuh dengan warna!!! Anda turut boleh menambah kesah bokeh ketika merakam!! Memang special la rakaman anda sehingga korang boleh jadi Center of Attention tau!!!

Pemproses Power Sampai Orang Tak Percaya!!!

Satu perkara yang membuatkan orang ramai excited nak datang dekat dengan korang adalah kehebatan pemprosesnya!!! Orang ramai pasti terkejut dan excited melihat telefon korang yang tak pernah lag dan sentiasa OP kalau main game!!! 

Kalau korang nak tahu la kan, peranti ini hadir dengan Qualcomm Snapdragon 720G yang mempamerkan keupayaan yang menakjubkan. Apa yang lebih menerujakan, ia sangat menjimatkan tenaga bateri peranti ini. Tiada masalah bateri cepat habis disebabkan pemprosesnya yang sangat pintar.

Lagi best apabila ia dihadirkan dengan RAM sebesar 8GB dan Storan sebesar 128GB membuatkan korang nak main game dah tak ada masalah. Korang mesti menarik perhatian ramai apabila korang sentiasa perform ketika main game sebab telefon korang sangat smooth ketika bermain dan tiada lag. Kira korang boleh carry team korang kalau nak push rank!!! Fuhh!! Memang berebut laa kengkawan korang nak ajak lepak dengan korang lepas ni!!!

Bateri Memang Kencang!!!

Setiap kali lepak orang jenjalan dengan member korang, mesti memberi korang menyirap atau menyampah setiap kali kalau korang nak pinjam power bank mereka jer!!! Sampaikan mereka dah tak nak ajak korang lepak!! Tapi korang jangan risau sebab siri vivo V20 ini memang power tau bateri dia!!

Siri vivo V20 ini hadir dengan bateri 4000mAh yang besar. Apa yang menjadi highlight adalah keupayaan peranti ini mengecas pantas apabila ia dihadirkan dengan pengecasan pantas 33W!!!! Ia boleh mengecas dari 0% sehingga 65% dalam masa hanya 30 minit tau!!!

Sudahlah bateri berdesup kencang kalau di cas, ia juga mampu bertahan lama!!! So dah tak ada masalah kalau korang nak pergi melepak dengan member-member sebab korang boleh mengecas sambil korang bersiap dan apabila keluar dan tiada masalah sebab bateri korang dah full serta tahan lama!! Barulah member korang tak annoy or cringe dengan korang lagi!!!

Jadi tunggu apa lagi!! Anda kini boleh mendapatkan siri vivo V20 ini di pasaran pada harga RM1499 bagi vivo V20 dan RM1899 bagi vivo V20 Pro!!! Bagi mendakan maklumat lanjut, layari laman Facebook, YouTube dan Instagram!!