- Iklan -

Apa yang paling korang harapkan dan impikan untuk sesebuah peranti pintar? Storan besar? Bateri besar? Paparan besar? Tapi tak tahu nak cari kat mana? Tak payah risau, HONOR 9X kan ada! Eh, biar betul?! Haaa, betul la…Smartphone ini memang sangat luar biasa tahu! Kenapa?

๐Ÿ“Œย Paparan Besar Gedabak!

Ini bukan main-main, tapi memang benar! HONOR 9X dibekalkan dengan paparan yang besar gedabak – skrin hadapan yang memenuhi hampir setiap sudut!

Paparan tidak menggunakan rekaan kamera terangkat – sekaligus menambah lagi pengalaman skrin lebih maksima dengan nisbah skrin ke badan mencecah 91%. Skrin ini dibina dengan panel LTPS IPS LCD berukuran 6.59″ bersama resolusi FHD+.

 

๐Ÿ“Œ Bateri Besar Tahan Lama โ€“ (4,000mAh)

Sudah menjadi kebiasaan, selain daripada paparan skrin salah satu aspek penting yang kerap kali dititikberat oleh para pengguna adalah jangka hayat bateri.

HONOR 9X dibekalkan dengan bateri yang besar berkapasiti 4,000mAh, menerusi bekalan ini korang bakal beroleh kepuasan berganda dan sudah boleh katakan selamat tinggal pada powerbank!

 

๐Ÿ“Œ Storan & Prestasi Penuh Kepuasan Terbaik

Ini adalah kebenaran! HONOR 9X membawakan kepuasan berganda kepada pengguna menerusi penggunaan cip Kirin 710F (12nm). Sebagai penambah perisa, HONOR menyertakan padanan memori 6GB RAM dan storan dalaman 128GB.

Korang rasa masih tidak cukup? Bertenang! Storan ini semestinya boleh dikembangkan sehingga 512GB menerusi sokongan slot microSD. Terbaik oiii!

 

๐Ÿ“Œ Reka Bentuk Tiptop Meletop

Menjadi adat untuk siri X – kemasan binaan adalah titik utama sebagai tarikan pengguna. HONOR 9X kini diperkemaskan dengan rekaan lebih elegan bersama binaan nampak lebih mewah. Badan peranti menggunakan binaan berasaskan kaca bersama dua sisi melengkung – sekaligus memberikan kesan cengkaman yang baik.

Lebih menarik, ia juga menyertakan kemasan unik gradien berbentuk X yang diletakkan pada belakang peranti. Badan smartphone ini juga terasa sedap apabila berada di dalam saku poket. So! Memang sesuai sangatlah korang cuba jadikan HONOR 9X ini sebagai daily driver!

 

๐Ÿ“Œ Keupayaan Kamera Utama 48MP Tarikan Utama

HONOR 9X ditanam 3 kamera utama dengan lensa 48MP (f/1.8) + 8MP Super Wide Angle (f/2.4) + 2MP Depth (f/2.4) yang super canggih, sekaligus menghasilkan gambar yang tajam dengan noise yang minima dan kemasan warna yang menonjol – baik siang atau malam. Confirm gambar yang korang ambil stunning sebiji macam photographer professional.

Tidak ketinggalan, peranti Xtraordinary ini juga diselitkan dengan sokongan AI-enabled Image Stabilization (AIS) Super Night mode โ€“ fungsi di mana bantu meningkatkan kualiti sesebuah imej penggambaran malam dengan ketara.

Hasil gambar

Lensa sudut lebar 8MP (AI Super Wide-Angle) juga tak nak kalah apabila menyajikan sudut pandangan mencecah 120 darjah. Menerusinya, korang kini tak perlu lagi berhimpit ketika bergambar.

 

๐Ÿ“Œ Kamera Selfie Timbul 16MP

Selain kamera 48MP sebagai tarikan utama, HONOR 9X juga dibekalkan dengan kamera depan yang hebat beresolusi 16MP.

Prestasi kamera ini sememangnya tiada tandingan – dengan satu klik sahaja selfie kelihatan menonjol dengan kemasan butiran yang jelas tanpa memerlukan sebarang aplikasi tambahan. Barulah sedap nak selfie, upload dekat Instagram pun crush terkesima!

Hasil gambar

Haaa! Menarik bukan? Jadi, tunggu apa lagi? Tersedia dalam 2 pilihan warna menarik seperti Midnight Black dan Sapphire Blue! Jangan lupa dapatkan HONOR 9X yang dijual pada harga RM999 sahaja menerusi beberapa saluran berbeza, termasuk Hihonor, Lazada, Shopee serta di semua HONOR Experience Stores.

Sempena jualan rasmi, pengguna HONOR sedia ada yang berniat untuk menukar HONOR 9X juga boleh sertai program trade-in yang boleh jimat sehingga RM350!

Menarik kan?! Ketahui lebih lanjut, layari HONOR Trade-In Program.

ย 

 

- Advertisement -

BERI MAKLUM BALAS

Please enter your comment!
Please enter your name here