- Iklan -

Sedar atau tidak kita sedang menghampiri penghujung tahun 2019, namun itu tidak mematahkan langkah berani realme dalam menghasilkan peranti yang betul-betul luar biasa!

Jadi tidak hairanlah dengan kemunculan peranti realme X2 Pro ini, ia mampu membuatkan jenama telefon pintar lain gentar dengan kehebatan realme, khususnya pada bahagian kamera yang sememangnya ‘Extraordinary’!!! Tapi apa yang membuatkan kamera peranti ini begitu berkuasa, eh? Korang tengok la sendiri!!!

 

Kuasa Lensa Buat Mata Terbeliak!

Nak cakap apa lagi, kamera realme X2 Pro ini antara yang paling ‘Extraordinary’ pada ketika ini di pasaran. Nak tahu sebab apa? Sebab ia tampil dengan lensa terbaik iaitu 64MP + 13MP (zoom optikal 5x, zoom hibrid 20x) + 8MP (super wide angle 115°) + 2MP bagi konfigurasi kamera utama. Ha, dah terbeliak kan mata korang!

Lensa kamera 64MP ini pastinya sangat berkuasa kerara ia merupakan yang pertama dalam barisan peranti realme yang tersedia dengan lensa sehebat ini. Nak tau apa yang WOW? Ia dihadirkan dengan Tetracell dan teknologi 3D HDR yang mempamerkan prestasi yang memang dasyat!!! Kalau macam ni, nak print gambar bersaiz 9280 x 6944 ultra-high resolution pun tak ada masalah!!! Comfirm jelas weh!

Korang jangan ingat tu jer yang hebat pasal kamera dia!!! Ada lagi tau. Ia juga mampu merakam gambar Super Wide Angle yang memang luas giler!!! Lepas ni korang dah tak payah nak berhimpit nak masuk dalam frame sebab ia boleh merakam gambar seluas 115 darjah.

Nak feeling-feeling model pun tak ada hal sebab gambar portrait sangat baik dengan imej Bokeh yang terhasil buat terkesima kalau korang tengok.

Kalau bercerita pasal gambar Makro juga memang tip top! Ia mampu fokus pada objek dekat dengan hasil macro yang sangat baik, jadi dah boleh merakam pada persepsi yang beza la lepas ni!

 

Skema Imej Yang Terbaik!

Boleh saya katakan bahawa realme X2 Pro hadir dengan skema imej yang paling berkuasa pada ketika ini!!!WOWW!! Kenapa saya katakan sedemikian? Kerana hasil gambar realme X2 Pro ini sangat ‘natural’ dan tak ‘fake’ macam kebanyakan peranti di pasaran.

Warna yang terhasil sangat vibrant dan tidak jauh beza dengan keadaan persekitaran yang sebenar. Boleh dikatakan hasil gambar realme X2 Pro ini sangat ‘jujur’ dari aspek warna dan kejituan perinciannya. Ah gituw!!

 

Melihat Seperti Mata Helang Dengan Optical Zoom

Mata korang terkebil-kebil nak tengok dan rakam imej yang jauh? Korang chill jer sebab realme X2 Pro ini memang macam mata Helang tau sebab dia mampu merakam jauh kerana ia disertakan dengan zoom optikal 5x dan zoom hibrid 20x. Walauwei!!! Ni kuman sebarang laut pun boleh nampak dah ke nih!! Kihkih.

Sungguh pun korang zoom jauh imej tersebut, perincian dan kemasan imej masih dalam keadaan baik. Tip top laa!

 

realme X2 Pro Hebat Di mana Sahaja!

Kalau korang memang yang jenis suka satu peranti yang boleh digunakan dalam pelbagai situasi, realme X2 Pro adalah jawapannya kerana kameranya sangat praktikal untuk digunakan dalam pelbagai situasi.

Tak kiralah jika anda ingin merakam gambar yang bergerak, dalam situasi low light mahupun merakam dalam situasi ekstrem, realme ini confirm boleh bantu korang rakam gambar dengan sangat baik!!! Syiok giler!!

Dah tak boleh nak cakap apa dah, kamera realme X2 Pro ini memang berada pada kelasnya yang tersendiri. Hebat, Berkuasa dan Extraordinary!!! Itulah perkataan yang paling sesuai untuk merungkai kehebatan lensa peranti ini!!! Jadi sama-sama kita nantikan kehadirannya pada 2 Disember 2019!!!

 

**Advertorial daripada realme Malaysia

 

- Advertisement -

BERI MAKLUM BALAS

Please enter your comment!
Please enter your name here