**********

Tipulah, kalau korang dekat luar sana tak pernah cemburu tengok hasil gambar photographer instafamous yang cantik-cantik kat media sosial. Dah cuba macam-macam cara tapi….tak lawa! Okay, cuba check 4 helah di bawah ini. Siapa tahu lepas ni gambar korang stunning sebijik photographer instafamous? Let’s go!

1) Bermain Dengan Cahaya

HUH! Gambar tak cantik kalau lighting tak on point kan? Lighting adalah segalanya. Nampak clishe? Tapi, ini kebenaran! Jadi, cahaya memang memainkan peranan penting. Kalau korang rasa nak gambar nampak cantik, pastikan korang dapat lighting yang cukup. Cahaya semula jadi sebenarnya pilihan yang tepat. Dah yakin dapat lighting on point, just snap! Okay?

 

2) Bermain Dengan Angle

Ini bukan gimik! Angle on point menghasilkan gambar yang cun. Ambil gambar lebih daripada satu angle dan pelbagaikan pose dengan point of view yang unik. Bijak memilih angle terbaik, mampu menghasilkan gambar yang luar biasa. Baru ada gaya! Korang pun boleh try and error semua sudut. Take note! Kalau boleh…Elakkan, ambil full angle. Nampak gemuk. Euwww!

 

3) Bermain Dengan Ekspresi Muka

Korang kena faham, nak bergambar tak semestinya hanya senyum semata-mata. Korang boleh cuba bermain dengan ekspresi muka yang berbeza. Contohnya kenyit mata, muncung mulut atau apa sahaja yang korang rasa comel. Lepas tu, Snap!

 

4)  Bermain Dengan HONOR View20! – Part Ni BEST!

Haaa…Kalau nak lagi advance, gunalah HONOR View20! Peranti terbaru HONOR ini lengkap dengan gabungan lensa 48MP (f/1.8 , SONY IMX 586) + Tof 3D yang pasti hasilkan gambar cukup sempurna bak superstar!

HONOR turut menyertakan fungsi khas dikenali AI Ultra Clarity – fungsi menarik yang bukan sahaja mampu menghasil gambar lebih cantik, bahkan jelas dengan pelbagai tahap keperincian. Walaupun objek dalam gambar tu jauh atau kecil!

Pssst! Andai kata la kan, ‘background’ gambar korang tu buruk. Jangan risau, crop sahaja! Sebabnya…Dengan HONOR View20 ni kalau korang crop pun, gambar tetap akan cantik, confirm tak pecah!

Senang sangat korang bergaya macam photographer instafamous dengan telefon ni. Nak kurus? Nak tinggi? Tak ada hal beb! Sebab ada ciri 3D Body Shaping. So, korang boleh adjust bentuk badan, tak payah susah-susah guna apps. Satu lagi yang best, telefon ni pun boleh guna sebagai 3D Gaming Controller.

Body telefon ini pun mantap, memang sedap dipegang! 6.4 inci dengan tenaga “dalam” guna cip Kirin 980 (Dual NPU). Memori dan bateri pun tak nak kalah! RAM hingga 8GB + storan hingga 256GB – boleh simpan gambar banyak-banyak siot! Bateri pula, 4000 mAh siap pakej SuperCharge 22.5W!

Memang padu! Warna pun bukan beshe-beshe. Midnight Black, Sapphire Blue atau Phantom Blue? Korang pilih je mana yang suka. Harga? Jangan risau, harga memang friendly. Cuba usha satu-satu dekat bawah ni:

  • Midnight Black (6GB + 128GB) – RM1,999
  • Sapphire Blue (6GB + 128GB ) – RM1,999
  • Phantom Blue versi Moschino (8GB + 256GB) – RM2,499

Jom beli HONOR View20 di HiHonor

 

**Advertorial daripada HONOR Malaysia

 

BERI MAKLUM BALAS

Please enter your comment!
Please enter your name here